De Szechuan-keuken: honderd gerechten, honderd smaken!

In ons land is de gevariëerde Szechuan-keuken steeds meer ontdekt als een culinair mekka voor liefhebbers van de verfijnde smaak. Sommige betere Chinese restaurants werken, zoals wij, met koks die in China zijn opgeleid en daar veel kennis van en ervaring met de Szechuan-keuken hebben opgedaan.

De Chinese Provincie Szechuan is een groot vruchtbaar en bergachtig gebied met een stabiel klimaat aan de Yangtsé-rivier.

Het hele jaar door kan men hier smakelijke groenten en heerlijke kruiden oogsten. Toch zijn hier het hele jaar door vooral de wintergroenten, zoals de bekende zwarte wing chun-bonen, belangrijk mee-bepalend voor de smaak van van de Szechuan-menu's.

Het smakenpalet van deze heerlijk ruikende gerechten varieert van zoet tot mild zuur. Produkten als paprika, Szechuan-pepers, sesam, gember, visaroma en soja zijn vaak duidelijk te proeven.

Een culinaire verkenning geeft uw bezoek aan China Town veel extra genoegen
.Onze gastvrouwen en gastheren adviseren u graag verder. Wij wensen u smakelijk eten!


Vorige paginaVolgende pagina