De verfijnde Pekinese Keuken


De Chinese keizers aten doorgaans twee keer per dag. In hun keukens werden dan tot wel 300 verschillende gerechtjes bereid, welke door een stoet van eunuchen naar de eetzaal werden gedragen. Daar werd alles op tafels neergezet, waarna de keizer ... vier of vijf gerechten uitkoos.

Die werden dan opnieuw toebereid. Want op de uitgestalde schalen, was alles inmiddels natuurlijk koud geworden...
Het ritueel werd voltooid met een smakelijk maal, waarbij eetgerei van goud, zilver jade en porselein gebruikt werd.

De koks van de keizer waren natuurlijk niet de eerste, de beste. Ze hadden meestal een lange leerschool gehad aan de hoven van de adel. In de keizerlijke keukens zijn de recepten van al die heerlijke keizerlijke gerechten in de loop van de eeuwen steeds meer verfijnd.

Wij kunnen er hier in Nederland een beetje kennis mee maken via de "Pekinese-specialiteiten", waarvan u er ook enige op de kaart van China Town aantreft.

De verfijnde Pekinese-specialiteiten zijn veelal bewerkelijker, dus duurder dan veel andere gerechten uit China, waardoor er ook in ons restaurant minder naar wordt gevraagd.

Een culinaire verkenning geeft uw bezoek aan China Town veel extra genoegen
.Onze gastvrouwen en gastheren adviseren u graag verder. Wij wensen u smakelijk eten!


Vorige paginaVolgende pagina